ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОАЕ – започна работа вторият енергоблок на АЕЦ Барака

17.09.2021

Корпорацията Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) обяви стартирането на втори блок в атомната електроцентрала Barakah в ОАЕ, която стана първата АЕЦ в региона с няколко ядрени енергоблока.

Федералният орган за ядрено регулиране на ОАЕ (FANR) издаде лицензия за експлоатация на Barakah-2 на оператора Nawah Energy Company през март.
След това зареждането на горивото започна почти веднага под надзора и контрола на FANR.

Генералният директор на ENEC Мохамед Ал Хамади заяви, че стартирането на Барака-2 бележи важна част от изпълнението на мирната програма за ядрена енергия на Обединените арабски емирства.
„Това означава, че сме на половината път към целта си да задоволим до една четвърт от нуждите на страната от електроенергия и устойчиво развитие, както и да постигнем целите на ОАЕ по изменението на климата“, каза Ал Хамади.

Изпълнителният директор на Nawah Али Ал Хамади заяви, че продължава подготовката за свързване към мрежата и започване на търговски операции. „Ние продължаваме да се ангажираме да гарантираме високи стандарти за експлоатационна безопасност във всички силови агрегати и сме благодарни на нашите партньори в ОАЕ и по света за тяхната постоянна подкрепа“, каза той.

През следващите месеци втори енергоблок на атомната електроцентрала Барака ще бъде свързан към националната електрическа мрежа.
Операторите ще продължат процеса на постепенно увеличаване на нивото на мощност на реакторната установка.
Според ENEC процесът се наблюдава постоянно, в съответствие с всички регулаторни изисквания и високи стандарти.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-218563

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари