ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Започнаха продажбите на най -евтиния електрически автомобил в света – 800 вата мощност и 66 км пробег само за 2100 долара

05.09.2021

В Китай излезе на пазара електрическият автомобил electricKar K5, който претендира, че е най -евтиният в света – покупката му ще струва 2100 долара.
Една наистина популярна новост в китайската автомобилна индустрия едва ли ще избие земята под краката на големите конкуренти като Tesla, но определено ще намери своите купувачи.

 

 

 

Характеристиките на electricKar K5 правят донякъде съмнително правото му да се нарича електрически автомобил – в много отношения е по -вероятно да съответства на категорията на ATV.
Независимо от това, той е напълно достоен конкурент на миниатюрните европейци като Citroën Ami (6900 евро) или например Freze Nikrob (9 999 евро).

Моделът, известен също като K5M-2500, се произвежда от Regal Raptor Motors, известен със своите решения за електрическия транспорт.

Още за цената

Сега електрическият автомобил вече се продава на китайския пазар Alibaba – малко по -скъпо от най -стария iPhone 12 Pro Max с 512 GB памет, цената на последния в Китай е около 1850 долара.
Между другото, ако купувате електрическият автомобил на едро, по 10 броя, тогава той ще бъде дори по -евтин от смартфон на Apple – цената за един ще бъде само 1800 долара.

Технически характеристики

ElectricKar K5 има размери само 2,2 x 1,09 x 1,62 м, но може да побере двама души.
Капацитет на батерията – 2,7 kWh (72 V), може да се зарежда за 8 часа от обикновен битов контакт.
Електрическият мотор 800 W позволява движение със скорост до 40 км/ч, пробегът с едно зареждане на батерията е 66 км.

За сравнение, популярният електрически скутер Ather 450X има 6000 W двигател, 2,9 kWh батерия с време за зареждане 5,45 часа и може да измине до 80 км. Струва приблизително същото.

Минимални перспективи за експорт

Въпреки интересния дизайн, цена и характеристики, появата на електрическата кола извън Китай е малко вероятна – след митнически процедури тя ще струва много повече от 2100 долара.

Източник: https://elektrovesti.net/77061_startovali-prodazhi-samogo-deshevogo-v-mire-elektromobilya-800-vt-moshchnosti-i-66-km-zapasa-khoda-vsego-za-2100

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари