ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нова специалност „Дефектоскопист“ беше открита в Нововоронежкия политехнически колеж

03.09.2021

На 1 септември 2021 г. в Нововоронежския политехнически колеж (НВПК, филиал на НИЯУ МИФИ), с подкрепата на концерна „Росенергоатом“ (част от електроенергийното подразделение на Росатом), беше открита нова специалност „Дефектоскопист“.

Първата група от 22 студенти започна обучението си в обновените класни стаи, оборудвани с всичко необходимо, за да се разберат основите на такава търсена специалност като дефектоскопист.
В производството тези служители се занимават с безразрушителен контрол: те проверяват качеството на заварените съединения на тръбопроводи, системи и оборудване на атомни електроцентрали, което пряко засяга безопасността на АЕЦ.

По време на обучението студентите ще получат пълния набор от знания и компетенции, необходими за първокласен дефектоскопист, а най-добрите възпитаници ще бъдат наети в дейставащи атомни електроцентрали и в дъщерни дружества на Роснергоатом.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-218067

 

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари