ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През първата половина на 2021 г. бе отбелязан рекорден обем на инвестициите във ВЕИ

09.08.2021

Компанията BloombergNEF (BNEF) публикува най-новия си Renewable Energy Investment Tracker - актуални данни за глобалните инвестиции във възобновяема енергия през първата половина на 2021 г.

 

 

Според изчисленията на авторите обемът на инвестициите във възобновяеми енергийни източници възлиза на 174 милиарда щатски долара, което исторически е най -големият размер на инвестициите през първата половина на годината за целия период на наблюдение. Това е с 1,8% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Трябва да се отбележи, че по правило през втората половина на годината се отбелязва по -голям обем инвестиции.

Инвестициите във вятърна енергия бяха по -ниски, отколкото през първите шест месеца на миналата година, докато инвестициите в слънчева фотоволтаична енергия бяха по -високи.

 

 

Като цяло няма значителен напредък в инвестиционните процеси. Инвестициите са големи, но не са достатъчни за ускоряване на енергийния преход.

Добрата новина, според Алберт Ченг, ръководител на изследването в BNEF, е, че има колосални капитали, които търсят приложения в проекти за чиста енергия.
Тоест, обемът на инвестициите във възобновяемата енергетика е ограничен само от наличието на годни проекти.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19