ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Поддръжката на електрически превозни средства се оказа по -скъпа от традиционните автомобили

09.08.2021

Проучване на експерти от САЩ посочва, че средните разходи за обслужване са по-високи за нетрадиционните превозни средства, отколкото за автомобилите с двигател с вътрешно горене.

 

 

We Predict, анализаторска фирма, която използва прогнозно моделиране, извличане на данни и статистика, заяви, че електромобилите са 2,3 пъти по -скъпи за поддръжка от техните бензинови колеги.
Това се отнася за данни за повече от 19 милиона превозни средства.

Електрическите превозни средства обикновено имат големи проблеми с надеждността и обслужването. Въпреки че ситуацията се подобрява с времето, броят на неуспехите все още е много голям.
През годината след стартирането на програмата за изследване на електрически превозни средства We Predict установи, че броят на така наречените „инциденти“, с други думи, повреди на 1000 превозни средства са спаднали с 33%, докато разходите за ремонт са се намалили с 27%.

„Изглежда ранните разходи за електромобили всъщност са много високи. След като купите автомобила и го ползвате през първите три до шест месеца, просто се опитвате да разберете как да отстраните проблемите, които имате.
Тогава разходите започват да намаляват бързо “, обясни Джеймс Дейвис, основател и главен изпълнителен директор на We Predict.

Не е възможно обаче да се компенсират значителните разходи, свързани с подмяната на батерията.
Съвременните електрически превозни средства губят около 2,5% от максималния си капацитет годишно, в резултат на което вероятно ще трябва да замени акумулаторната батерия след осем до десет години.

Въпреки, че това е приблизително времето, когато повечето от собствениците им ще купят нова кола, проблемът все пак трябва да бъде решен от тези, които купуват колата на старо.
В резултат на това цената на електромобила пада много.

Фирмата вярва, че тези проблеми ще намалят, когато индустрията започне да продава повече превозни средства с алтернативни източници на енергия.
Ремонтът на електрически превозни средства сега отнема 1,5 пъти повече време от бензиновите модели, а разходите за труд са 1,3 пъти по -високи.

Източник: https://elektrovesti.net/76698_obsluzhivanie-elektromobiley-okazalos-dorozhe-chem-traditsionnykh-avto

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари