ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгарска делегация се запозна с Беларуската АЕЦ

03.08.2021

 Подобно на първата атомна електроцентрала в Беларус, атомната електроцентрала Пакш-2 в Унгария ще бъде построена според руския проект АЭС-2006.
Затова гостите се заинтересуваха да се запознаят не само с града на енергетиците Островец, но и да видят с очите си обектите на Беларуската АЕЦ.
В рамките на официалното посещение на делегацията на администрацията на Gerjen (Унгария) в област Островец, държавното предприятие „Беларуска АЕЦ“ беше посетено от извънредния и пълномощен посланик на Унгария в Република Беларус Жолт Чутора и ръководителя на администрацията на Gerjen Кароли Ромхани.

Посещението на унгарската делегация в област Островец се проведе в съответствие с меморандум за намерения за сътрудничество в икономическата и социалната сфера между областния изпълнителен комитет на Островец и администрацията на Gerjen, близо до който започва изграждането на АЕЦ „Пакш-2“.

По традиция запознанството с атомната електроцентрала започна в учебния център на атомната електроцентрала, където участниците в посещението се запознаха с работата на пълномащабния тренажор на блочния пулт за управление на атомната електроцентрала.
В информационния център на гостите на предприятието беше разказано за информирането на обществеността, както и бяха запознати с характеристиките на проекта АЭС-2006.

Вече на производствената площадка на атомната електроцентрала членовете на унгарската делегация посетиха бризгалните басейни, оцениха мащаба на сградата на реактора и посетиха „нулевия“ километър ядрената електроенергия – сградата на КРУЭ-330 kV (комплектно разпределително устройство – елегазово).

Гостите бяха очаровани

„Това е електроцентрала дори не на 21, а на 22 век!“ – извънредният и пълномощен посланик на Унгария в Република Беларус Жолт Чутора емоционално сподели впечатленията си в края на екскурзията.
„Атомната електроцентрала живее! Градът живее! Това, което видях днес, ми направи много добро впечатление!“ – добави дипломатът.

„Същата станция се строи в нашия град и ние сме много щастливи, че видяхме добър пример, впечатляващ пример“, каза ръководителят на градската администрация на Guerien Кароли Романи.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216686

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19