ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Експертна мисия на МААЕ се проведе в Беларуската АЕЦ

02.08.2021

Беларуската атомна електроцентрала, съвместно с МААЕ, проведе експертна мисия по управление и оценка на конфигурацията на проекта на АЕЦ, оценка на внедряването и мониторинга на промените в конфигурациите на проекта и лицензионните бази.

Мисията се проведе на 29-30 юли 2021 г. чрез видеоконферентна връзка в рамките на международния проект за техническа помощ „Подобряване на експлоатационната безопасност на атомна електроцентрала  периода на въвеждане в експлоатация и експлоатацията“.

В хода на взаимодействието между специалистите на Беларуската АЕЦ и експертите на МААЕ бяха разгледани въпроси за обмен на опит в областта на управлението на конфигурацията на АЕЦ и беше направен преглед на най -добрите световни практики в областта на управлението на конфигурацията на АЕЦ.

Бяха анализирани препоръките и подходите на международни организации, по -специално на МААЕ, по отношение на управлението на конфигурацията на АЕЦ. Разглеждат се също целите и системата за управление на конфигурацията на Беларуската АЕЦ, процедурата за организиране на дейности за управление на конфигурацията на АЕЦ.

Екипът от експерти на МААЕ включва представители на Съединените американски щати, Корея, Финландия, които имат богат опит в избраните области.

Беларуската АЕЦ бе представена от Вадим Лебедев, ръководител на отдела за управление на ресурса и модернизация на Беларуската АЕЦ. На събитието присъстваха и представители на други структурни подразделения на Беларуската АЕЦ.

Оценките и препоръките, получени от мисията, ще бъдат използвани при подготовката за мисията OSART (Мисия за преглед на експлоатационната безопасност) на МААЕ, планирана за октомври 2021 година.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216651

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19