ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Делегация от Египет направи техническо посещение в Атоммаш

01.08.2021

Волгодонският клон на АО «АЭМ-технологии» (част от машиностроителното подразделение на Росатом-Атоменергомаш) беше посетен от делегация от специалисти от Египет начело с председателя на Управлението за ядрени електроцентрали (NPPA) д-р Амгед Ел-Вакил.

Гостите се запознаха с технологичните възможности на производствената площадка за AEM-технологии във Волгодонск за производството на основното оборудване за първата атомна електроцентрала в Египет-АЕЦ „Ел-Дабаа“.

По време на посещението специалистите посетиха производствените учстъци за производството на реактори и парогенератори – основното оборудване на първи контур за атомни електроцентрали.
Видяха оборудването на АЕЦ в Индия и Китай на различни етапи от производството.
Специалистите на компанията демонстрираха как се извършват заваряване и обработка на части от реактора, хидравлични тестове и различни контролни операции.

В края на посещението председателят на Управлението за атомни електроцентрали на Египет (NPPA) д-р Амгед Ел-Вакил отбеляза: че това ни дава увереност, че сътрудничеството ни ще ни позволи да изпълним всички задължения по договора: цялото оборудване ще бъде произведено и доставено навреме ”.

Посещението на египетската делегация във Волгодонск беше продължение на работната среща между генералния директор на Държавната корпорация „Росатом” Алексей Лихачев и министъра на електроенергетиката и ВЕИ на Египет Мохамед Шейкър на 15 юли 2021 година.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216633

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19