ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Президентът на Руската федерация подкрепи разширяването на националната програма за развитие на нови ядрени технологии с 60%

31.07.2021

Руският президент Владимир Путин е подкрепил предложението на „Росатом“ за увеличаване на финансирането на програмата за нови ядрени технологии до 2024 г.

 

 

 

Според „Комерсант“ става въпрос за разширяване на финансирането с 60% до 552,7 милиарда рубли от настоящите 349,5 милиарда рубли.

За намаляване на натоварването на бюджета, генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов е предложил да бъде разгледано удължаване на програмата до 2030 г.

Плановете на „Росатом“ предвиждат строителство на два енергоблока с реактори ВВЕР-ТОИ в Курска област, опитния реактор на бързи неутрони МБИР, малки АЕЦ, реактор БРЕСТ-300 с оловен топлоносител за развитие на затворен горивен цикъл, както и разработки в областта на термоядрения синтез.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/07/30/116054

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари