ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Енергоатом“ активира завършването на енергоблок № 3 на Хмелницката АЕЦ

29.07.2021

Изпълняващият длъжността президент на Държавно предприятие «НАЭК «Энергоатом» Пьотър Котин проведе на площадката на енергоблок № 3 заседание на щаба по довършването на трети енергиен блок на ХмАЕЦ.

 

 

 

„Сега в щаба, който непрекъснато ще работи на площадката X-3, в почти ежедневен режим, специалистите ще обсъждат всички текущи строителни проблеми и ще вземат необходимите решения незабавно“, каза ръководителят на компанията.

 

 

 

Сега на площадката Х-3 започна да работи строителен кран, благодарение на който ще бъдат монтирани припокривания на покрива на турбинния остров, които ще го предпазват надеждно от валежи и влага. Това ще позволи на строителите да извършват работа през зимата.

По време на заседанието на щаба ръководителят на Компанията изслуша доклади за напредъка на подготвителната работа.
Специалистите съобщиха: продължава се извършването на технико-икономически анализ за избор на най -оптималната схема за охлаждане на новите енергийни блокове и изчисляването на водния баланс на река Горин; продължава строителството на дренажна помпена станция на площадката на атомната електроцентрала.

Текущото състояние

Към днешна дата са извършени работи по организиране на временно външно и вътрешно електрозахранване на съоръженията на блокове 3-4 и изпомпване на водата от реакторното отделение на 3 блок.
Отчетните материали по актуализацията на обследването на строителните конструкции на бъдещите енергоблокове на ХАЕЦ са преминали държавната експертиза.
Резултатите от проведените проучвания показват: състоянието на основните стоманобетонни конструкции на сградите на енергоблокове № 3 и № 4 на ХАЕЦ напълно отговаря на проектните изисквания.

Какво следва

Петр Котин постави за задача да се завършат всички подготвителни работи до 1 октомври тази година:
Да се сформират екипи от висококвалифициран персонал за извършване на специализирани заваръчни работи и работа с оборудване от първо ниво на безопасност;
Да се развърнет и оборудва строително-монтажна база, където ще живеят подизпълнителите;
Да се състави план за последователно изпълнение на монтажни и строителни работи на площадката на енергоблок No3.

„Веднага след като бъде приет законът за строителството на Х-3 и Х-4, всичко у нас ще напредне много бързо“, увери шефът на Енергоатом. „Имаме целия опит, просто трябва да получим потвърждение от ГИЯРУ“.

Подробности на: http://www.energoatom.com.ua/ru/press_centr-19/novosti_kompanii-20/p/energoatom_aktiviziruet_raboty_po_dostrojke_energobloka_no3_hmel_nickoj_aes-47716

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари