ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – голям госки пожар е потушен в близост с площадката на изграждащата се АЕЦ „Аккую”

24.07.2021

Компании, работещи на строителната площадка на първата атомна електроцентрала в Турция, Akkuyu, подкрепиха аварийните служби на провинция Мерсин при потушаването на горски пожар в околностите на село Пембеджик, област Айдинджик.

Горският пожар започна в четвъртък, 15 юли 2021 г. и под въздействието на силен вятър обхвана площ от около 1,5 хиляди хектара.
11 души от Akkuyu Nuclear JSC участваха в гасенето, включително и екипажът на дежурната пожарна машина на строителната площадка на АЕЦ Akkuyu.
Изпълнителите, участващи в изграждането на атомната електроцентрала, изпратиха седем цистерни и един булдозер до мястото на пожара.

Общо в гасенето на пожара са участвали 3 противопожарни самолета, 21 хеликоптера, 165 пожарни коли, 25 танкера и общо около 850 души персонал.
Пламъците не застрашават населените места, но жителите на 81 къщи са евакуирани като предпазна мярка.
За да се локализира разпространението на огъня и да се вземе огънят под контрол, на пожарникарите са били необходими около 50 часа; в момента в района на пожара е организирано дежурство на горски екипи и се работи по обливане на територията .

За справка

Служителите на пожарната служба на Akkuyu Nuclear JSC дежурят денонощно на строителната площадка на АЕЦ Akkuyu.
Службата за пожарна безопасност извършва ежедневен обход на обекта и следи за спазването на стандартите за пожарна безопасност на всички строителни обекти. Ако е необходимо, противопожарните бригади на Akkuyu Nuclear JSC отговарят на обажданията на аварийните служби на провинция Мерсин и участват в гасенето на горски пожари в райони, разположени в близост до мястото на бъдещата атомна електроцентрала.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-216297

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари