ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Румъния – Nuclearelectrica очаква да вземе окончателно инвестиционно решение за Cernavoda през 2024 година

27.02.2021

Окончателното инвестиционно решение за разширяване на АЕЦ „Черна вода“ в Румъния се очаква да бъде взето през 2024 година, а въвеждането в експлоатация на трети енергоблок на централата е планирано през следващите 10 години.
Това обяви генералният директор на румънската държавна енергийна корпорация Nuclearelectrica Космин Гита.

 

Пред журналисти той посочи, че Nuclearelectrica ще представи предложение за стартиране на проекта на следващото годишно общо събрание на акционерите.
„Нашата прогноза, според Интегрирания национален енергиен и климатичен план, е въвеждането в експлоатация на трети енергоблок около 2030-2031 година“, каза Гита.

На въпрос за общата стойност на проекта за разширяването на съществуващата АЕЦ „Черна вода“, който включва изграждане трети и четвърти енергоблок, Гита обясни, че не би искал да прогнозира публично стойности преди Общото събрание на акционерите.

По думите му обаче проучването за осъществимост на проекта от 2012 г. се актуализира, а предишната оценка е била за около 7 милиарда евро.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Nuclearelectrica-expects-to-make-FID-for-Cernavoda

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари