ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Siemens ще започне масово производство на водородни автомобили

24.02.2021

Германският енергиен гигант Siemens ще започне масово производство на няколко модела автомобили с водородни горивни клетки.

 

 

 

Това е посочено в меморандума за разбирателство, който концернът сключи с британския стартъп Riversimple.
Siemens UK ще финансира изграждането на две нови предприятия във Великобритания, всяко от които произвежда по 5000 автомобила годишно.

Първо, Riversimple ще получи необходимите ресурси за масовото производство на двуместното купе Rasa, което ще стартира през 2023 г., а след това и за водородния микробус, който ще се произвежда от 2026 година.
В дългосрочен план Riversimple планира да предостави на лизинг 180 хиляди водородни автомобила на клиенти до 2032 г.

Riversimple е основана през 2007 г. и е разработила първата си водородна кола преди повече от 10 години.
Компанията обаче не успя да навлезе на масовия пазар поради ограничено производство – максималният обем на доставките беше ограничен до 5 хиляди модела Rasa годишно.

Siemens UK ще позволи на Riversimple да утрои скоростта на производство на автомобила си и да създаде 220 нови работни места.

По-късно Siemens ще помогне на Riversimple да изгради надеждни вериги за доставка на водород и постепенно да увеличи производствените линии. Британският стартъп ще разшири съществуващия бизнес и ще изгради нов.
Компанията планира да разработи още един лек автомобил и малък миниван – и двата модела ще се доставят с водороден двигател и са изградени на същата платформа като Rasa.

„Siemens споделя нашата страст към устойчиво развитие, водород и затворен сикъл в икономика и има богат опит в технологичния софтуер и симулацията на производства, както и във финансирането на технологичния сектор,“ каза Хюго Споуърс, управляващ директор на Riversimple.

Едновременно с обявяването на сделката със Siemens, Riversimple обяви и нова цел за набиране на 200 милиона долара за три години.
Тези средства ще бъдат използвани и за изграждане на нови предприятия и финансиране на разработките на компанията.

Източник: https://elektrovesti.net/74656_siemens-zapustit-massovoe-proizvodstvo-vodorodnykh-avto

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари