ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожска АЕЦ – Пети енергобок е включен в мрежата

16.01.2021

На 15 януари 2021 г. в 00 часа 24 минути, след 274 дни всеобхватен среден ремонт, през който бяха изпълнени всички договорени мероприятия за ПСЕ и подовишаване нивото на безопасността, пети енергиен блок на Запорожската АЕЦ беше свързан към мрежата. Извършва се повишаване на мощността.

„В момента всички 6 енергийни блока са в експлоатация в ЗАЕЦ“. И благодарение на въвеждането в експлоатация на преносната линия 750 kV Каховская няма мрежови ограничения. Изразът „дай максимума“ е загубил своята условност.
Наистина нова ера започна в историята на експлоатацията на Запорожската АЕЦ ”, коментира събитието временно изпълняващият дъжността Генерален директор на АЕЦ Юрий Кулба.

Петият енергиен блок е свързан към мрежата въз основа на лицензия, издадена от Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна, която определя датата за следващата периодична преоценка на безопасността на енергийния блок – 27 май 2030 г.

Персоналът на Запорожска АЕЦ се справи достойно със задачите във всички важни области на дейността на централата, а отделните тържествени събития се обедиха в една цялостна картина, която идеално демонстрира крайната цел на тази амбициозна работа – повишаване на безопасността и надеждността на експлоатацията както на Запорожската АЕЦ, така и на единната енергийна система на Украйна.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-208114

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари