ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – АЕЦ „Аккую” – Започна строителството на първата брегова помпена станция

24.12.2020

Персоналът на проекта изгражда комплекс от конструкции, предназначени да доставят морска вода до основните технологични цехове на бъдещата атомна електроцентрала.

 

 

 

„Започнахме изграждането на главната помпена станция, започнахме изкопни работи и инсталиране на сложна анкерна система.
Този етап беше предшестван от цял набор от спомагателни работи.
Това е засипване на акваторията, изграждане на ограждащи стени, инсталиране на анкери с висока мощност и създаване на крайбрежна защитна зона за защита от бури и наводнения “, каза ръководителят на проекта Джомахмад Азизов.

До края на следващата година специалистите планират да издигнат помпената станция на първия енергиен блок над нивото на земята и да започнат работа по демонтиране на насипната част в морската акватория.

„Занимаваме се и с изграждането на сифонни кладенци и отводнителни канали.
До края на тази година трябва да завършим разработването на изкопа за фундаментите за тези обекти и в началото на следващата година да започнем да изпълняваме строителната част, тоест армиране и бетониране на конструкциите.
Също през следващата година очакваме доставка на хидромеханично оборудване за тези обекти ”, – каза Николай Апалков, заместник-ръководител на проекта по строително-монтажните работи.

В същото време тече подготовка за изграждането на помпените станции за втория, третия и четвъртия енергиен блок на АЕЦ „Аккую“.

За справка

Холдингът „ТИТАН-2″ е руска група компании, изграждащи ядрени енергийни съоръжения. Организациите на холдинга извършват пълен цикъл на работа – от разработването на проектна документация до въвеждането в експлоатация на съоръжението.
Холдинг „ТИТАН-2″ действа като главен изпълнител за изграждането на нови енергийни блокове на атомната електроцентрала в Ленинград. Организациите на холдинга извършват всички общи строителни, монтажни и електрически работи на строителната площадка.
Холдингът е основен изпълнител за изграждането на АЕЦ „Ханхикиви 1“ във Финландия и АЕЦ „Аккую“ в Турция.

Източник: https://titan2.ru/news/novosti-proektov/2044-na-stroitelnoj-ploshchadke-aes-akkuyu-nachalos-stroitelstvo-pervoj-nasosnoj-stantsii

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари