ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Блок 6 на АЕЦ Tianwan влиза във фазата на въвеждане в експлоатация

11.10.2020

Студените изпитания са завършени в блок 6 на атомната електроцентрала Тянван в китайската провинция Дзянсу, съобщи Китайската национална ядрена корпорация (CNNC).
Енергоблокът с рактор ACPR1000 трябва да влезе в търговска експлоатация до края на 2021 година.

 

Завършени са студените функционални изпитания, за да се потвърди дали компонентите и системите, важни за безопасността, са правилно инсталирани и готови за работа в студено състояние. Това са първите изчерпателни тестове за проверка на работата на целия реактор.
Основната цел на тези изпитания е да се провери непропускливостта на първи контур и компонентите – като съдове под налягане, тръбопроводи и клапани както на ядрените, така и на конвенционалните острови – и да се почистят основните циркулационни тръби.

CNNC отбеляза, че приключването на тестовете на 4 октомври бележи прехвърлянето на Tianwan 6 от етапа на инсталиране на оборудването към етапа на въвеждане в експлоатация.

Блокове 5 и 6 в АЕЦ Тянван – Tianwan Phase III – разполагат с реактори ACPR1000.
Първият бетон, беше излят за блок 5 на 27 декември 2015 г., а този за блок 6, бе излят на 7 септември 2016 г.
Енергоблок Tianwan 5 влезе в търговска експлоатация миналия месец, като блок 6 се очаква да го последва до края на следващата година.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Key-precommissioning-tests-completed-at-sixth-Tian

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари