ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Сибирския химически комбинат ще използват дрон за инспектиране на оборудването

29.08.2020

В Сибирския химически комбинат, който е част от горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, започна тестово използване на безпилотен летателен апарат за инспектиране на състоянието на оборудването и конструкциите, както и за анализ на топлинните загуби на сградите и съоръженията.

 

 

 

За лабораторията по металознание е закупен квадрокоптер (четирироторен хеликоптер), снабден с фото, видео и инфрачервена камера.

С помощта на безпилотния апарат са направени визуални огледи на покривите и фасадите на производствените сгради за откриване на видими външни дефекти и експлоатационни нарушения.
Използването на летящи камери позволява намаляване на експлоатационните разходи, изключва риска за здравето и живота на персонала и значително увеличава скоростта на получаване на резултатите от обследването.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/08/28/106401

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари