ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


UK / държавата „трябва да се ангажира отсега“ с най-малко 10 GW нови ядрени мощности

20.06.2020

Освен изграждането на АЕЦ „Hinkley Point C “, Обединеното кралство отсега трябва да поеме ангажимент за най-малко 10 гигавата допълнителни мощности с реактори от поколение 3+, да подкрепи програми за развитие на малки модулни реактори и на реактори от следващото четвърто поколение.

 

 

 

Това се посочва в доклад на организацията с нестопанска цел Energy Systems Catapult, която е създадена, за да подпомогне трансформацията на електроенергийната система на Великобритания към декарбонизация.

Според Energy Systems Catapult, до 2050 година страната може да има нужда от около 20 гигавата атомна енергия, като необходимите нови мощности са над три пъти повече от двата енергоблока, които са в процес на изграждане на площадката на АЕЦ „Hinkley Point C“.
Експертите посочват още, че подкрепата за развитие на малки модулни реактори и тези от четвърто поколение ще даде по-ясен знак за ползите от тези две технологии, както и за ролята им в усилията на Острова да постигне целта за нулеви въглеродни емисии до средата на века.

Британската Асоциация на ядрената индустрия, която е базирана в Лондон, приветства доклада и го определи като „детайлна техническа и икономическа оценка“, която показва, че постигането на електроенергийна система с нулеви въглеродни емисии включва значителен дял енергия от атомни мощности.

Подробности на: https://www.nucnet.org/news/country-should-commit-now-to-at-least-10-gw-of-new-nuclear-6-4-2020

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари