ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Siemens Gamesa започва производството на турбини във Франция и там ще изгради две ВяЕЦ с обща мощност 1 GW

05.06.2020

Siemens Gamesa получи поръчка за доставка на вятърни турбини и 15-годишен договор за обслужване на офшорната електроцентрала Fécamp.
Вятърната централа с мощност 497 MW, разположена в Нормандия, ще бъде оборудвана със 71 офшорни вятърни турбини. Всяка турбина SWT-7.0-154 е с мощност 7 MW.

 

 

 

Тези турбини ще бъдат произведени в завода за ветрогенератори, който Siemens Gamesa планира да построи в Льо Хавър, Франция. Като цяло компанията ще произвежда в този завод компоненти за два проекта с обща мощност от почти 1 GW.

На площадка от 20 хектара в пристанището на Льо Хавър ще бъде изграден завод за производство на компоненти за вятърни електроцентрали.
Siemens Gamesa ще бъде първата компания в света, която произвежда лопатки и гондоли за вятърни турбини под един покрив.
Проектът ще създаде около 750 работни места за местното население.

Тази ветрогенераторен завод е най-големият промишлен проект във френската възобновяема енергетика и ще бъде база за снабдяване на вятърните проекти на Siemens Gamesa във Франция и вероятно в чужбина.
Заводът трябва да заработи в края на 2021 година или в началото на 2022 година.

Източник: https://elektrovesti.net/71225_siemens-gamesa-zapuskaet-proizvodstvo-turbin-vo-frantsii-i-postroit-tam-vetropark-moshchnostyu-1-gvt

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари