ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожска АЕЦ – Модернизация на комплектните трансформаторни подстанции за собствени нужди

05.06.2020

В четвърти и пети енергоблок на ЗАЕЦ се извършва подмяна на комплектните трансформаторни подстанции за спомагателни нужди (КТПСН).
Работата се осъществява като част от изпълнението на мерките на Комплексната (консолидирана) програма за повишаване безопасността на енергоблоковете на АЕЦ.

 

 

 

Имайки богат практически опит, работата на високо професионално ниво се извършва от специалисти на аутсорсингови организации.
Електроцехът на централата ръководи процеса. Специалистите от участъка за ремонт на комплектни разпределителни устройства 6-0.4 kV наблюдават наладката, набират опит, а в бъдеще ще контролират работата на оборудването.

„Старото оборудване вече е отработило проектния срок; ще се инсталира ново оборудване, което да го замести – чуждестранно производство, серия SPECIAL.
Новите шкафове КТПСН са съвременен пример за разпределителни системи с много допълнителни функции, като събиране на информация и регистриране на аварийни процеси в секцията“, каза майсторът на участъка Евгений Метальников.

Оборудването е изградено върху актуална елементна база и има редица съществени предимства: непрекъснат контрол на електрическите параметри, диагностика на апаратурата, регистрация на аварийни процеси, възможност за формиране на историята на събитията и тяхното изобразяване на дисплея на панела, което ще подобри надеждността на каналите на системите за безопасност.

Източник: https://www.npp.zp.ua/index.php/ru/node/2494

Tags: , ,

One Response to Запорожска АЕЦ – Модернизация на комплектните трансформаторни подстанции за собствени нужди

  1. Павката on 05.06.2020 at 9:02

    Тия атомни централи не са ли опасни?Атома за мирни цели е добро изказване ама ако изкочи в атмосверата няма ли да загинат много хора?Не е ли по-разумно да се изградят нов тип генератори на СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ които да въртят правотокови електромотори и те да задвижват генераторите за проментив ток.да се замени атома с динамо-машини които се задвижват не с пара от атомен реактор точно какво става в реакторите и как се произвежда парата не съм компетентен но да се произвежда постоянен ток с голяма мощност и ниско напрежение е възможно с генератори на свободна енергия може и от магнитен тип А високо напрежение ще се произвежда от динамо-машините и трансформаторите.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари