ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чили – До 2022 година закриват последната въглищна ТЕЦ

04.06.2020

Филиалите на Enel, Enel Chile S. A. („Enel Чили“) и Enel Generación Chile S. A. („Enel Generación Chile“), са решили да извадят от експлоатация последната електроцентрала на въглища Bocamina, разположена в Чили, в комуната Коронел, до 31 май 2022 г.

 

 

 

Това съобщава Ecotown. Блок I на производствения клон Bocamina се планира да бъде изведен от експлоатация до 31 декември 2020 г., а блок II до 31 май 2022 г.

По-специално, Enel Generación Чили ще се свърже с Чилийската национална енергийна комисия (CNE), за да получи разрешение за извеждане от експлоатация на горепосочените блокове на централата – Bocamina I (128 MW) и Bocamina II (350 MW).

Компанията ускори процеса на изключване на блоковете. Отначало беше планирано да се изключи блок Bocamina I преди края на 2023 г., а Bocamina II – не по-късно от 2040 година.
„Ние ще бъдем първата енергийна компания в Чили, която напълно напуска въглищния сектор, като същевременно продължава да изгражда безопасно възобновяемите мощности, като се има предвид определени екологични, икономически и социални предимства“, заяви Антонио Камисекра, председател на глобалните генерации в Enel.

В тази връзка групата работи по приключването на поетапното пълно изключване на въглищните мощности до 2030 година.

Освен това, до 2022 г. групата Enel има за цел да увеличи своите мощности за ВЕИ до 60 GW в сравнение с 46 GW, които в момента са в експлоатация.

Източник: https://kosatka.media/category/ugol/news/poslednyuyu-ugolnuyu-stanciyu-v-chili-zakroyut-do-2022-goda

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари