ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – Ядреното гориво е доставено на площадката на централата

07.05.2020

Ядреното гориво за първи енергиен блок на Беларуската атомна електроцентрала е доставено на строителната площадка на централата, съобщи в сряда пресслужбата на Министерството на енергетиката на Беларус.

 

По-рано от министерството съобщиха, че е приключила целевата проверка на готовността на БелАЕЦ да достави свежо ядрено гориво.
В края на април Михаил Михадюк, заместник-ръководител на министерството на енергетиката на републиката, отговори на РИА Новости относно сроковете на доставката на ядрено гориво, като заяви, че „ще видим как ще премине ревизията на оборудването. Защо трябва да бъде доставено предварително – за да се засили режимът в атомната електроцентрала.“

„Влак с ядрено гориво за първи енергоблок пристигна на строителната площадка на Беларуската атомна електроцентрала“, се казва в съобщението на сайта на ведомството.

В него се отбелязва, че АЕЦ е осигурила необходимата техническа готовност на помещенията, оборудването, системите и елементите, както и организационната готовност на персонала на централата за безопасно боравене със свжо ядрено гориво.

„Преди доставката на горивото, в съответствие с регулаторните документи, обектите на първи енергоблок бяха прехвърлени за охрана на вътрешните войски в щатен режим“, се казва в съобщението на пресслужбата.

Те отбелязаха също, че в съответствие с техническите регламенти, специалистите на БелАЕЦ, заедно с генералния изпълнител на ASE, ще осигурят приемането на горивото и извършване на неговия входящ контрол.

Подробности на: https://ria.ru/20200506/1571016182.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари