ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Кабинетът иска да спре изграждането на нови слънчеви и вятърни електроцентрали

06.05.2020

Държавата вече не е в състояние да изпълнява задълженията си и да изкупува енергията по „зелената“ тарифа.
Кабинетът на министрите иска да спре изграждането на нови соларни и вятърни електроцентрали.

 

Кабинетът на министрите на Украйна планира да спре изграждането на нови електроцентрали, работещи с възобновяеми източници на енергия, по-специално слънчева и вятърна.
Това съобщи временно изпълняващият задълженията на Министър на енергетиката и опазването на околната среда Олга Буславец, на Facebook страницата на ведомството.

Според нея това се дължи на факта, че в предишни години в Украйна бяха изградени много „зелени“ централи и държавата вече не може да изпълнява задълженията си и да изкупува енергията, която произвеждат по така наречената „зелена“ тарифа.

„Днес трябва да спрем новото строителство на„ слънцето “и„ вятъра “по„ зелената тарифа “и да преминем към модела за подкрепа на търговете, който беше приет в законодателството миналата година и който се показа много добре в други страни“, каза Буславец.

Според нея, правителството в момента води преговори с инвеститори, които са изградили големи слънчеви и вятърни централи в Украйна. Целта на тези преговори е доброволното намаляване на „зелената“ тарифа, която в Украйна остава една от най-високите в Европа.

„Този въпрос трябваше да бъде решен още през миналата година. За съжаление, в последно време разговаряхме с инвеститорите много дълго, дискусиите продължават и сега. Но инвеститорите не искат да разберат как трябва работят по-нататък и да развиват тази индустрия. Тази дискусия продължава повече от шест месеца “, каза Буславец.

Група народни депутати подготвя компромисен законопроект за „зелените“ тарифи.

Източник: http://finance.bigmir.net/news/106544-Kabmin-hochet-ostanovit–stroitel-stvo-novyh-solnechnyh-i-vetrjanyh-elektrostancij

Б.Р. – Нищо ново под слънцето.
Явно украинците добре са изучили българския опит и добре го мултиплицират.
Хората в такива случаи казват: Кой ял – ял!; Кой гледал – гледал!; Кой спал – спал!

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари