ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” планира да тества препарат за изследване на белите дробове на пациенти с COVID-19

05.05.2020

Специалистите от „Радиевия институт – Хлопин”, който е подразделение на „Росатом”, искат да започнат предклинични проучвания на своя препарат.
Той може да диагностицира състоянието на белите дробове при наличието на коронавирус.

 

 

 

Радиофармацевтичният препарат може да се използва за диагностициране на състоянието на белите дробове не само при пациенти с COVID-19, но и при други тежки патологии, съобщава РИА Новости.

За лекарите остава проблем да установят усложнения в белите дробове по време на коронавирусна инфекция, например белодробна емболия.

Пълният преглед на белите дробове сега е скъпа процедура. Изобретеното лекарство, което е в състояние да изследва перфузията и вентилацията на белите дробове, ще намали цената на изследването и ще го опрости.

Препаратът от „Радиевия институт“ е преминал изпитанията върху лабораторни животни.
Според експерти той е в състояние да изследва както перфузията, така и вентилацията на белите дробове и в същото време е нетоксичен.

Подробности на: https://ria.ru/20200504/1570938787.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19