ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Georgia Power – 23 коронавирусни случая са потвърдени в АЕЦ „Vogtle”

15.04.2020

Общият брой на случаите на COVID-19 на строителната площадка 3 и 4 на АЕЦ Vogtle се е удвоил.

Към 13 април ситуацията е следната:
потвърдени положителни – 23,
потвърдени отрицателни – 122.
Чакат се референтни резултати от – 12 проби

 

 

Georgia Power е един от четиримата съвместни собственици на АЕЦ „Vogtle”, където два ядрени реактора, блокове 1 и 2 са в експлоатация и още два, блокове 3 и 4, се изграждат.
Работната сила на блокове 3 и 4 включва приблизително 9 000 души, включително Южна Каролина.

Първият случай на COVID-19 – респираторната болест, причинена от новия коронавирус – в централата беше разкрит по-рано този месец. Оттогава актуализациите се появяват от Georgia Power, като осигуряват почти ежедневно (понякога два пъти на ден) поглед върху състоянието на работната сила.

„Тъй като COVID-19 продължава да влияе на нашите общности и на нашия екип на Vogtle 3 и 4, ние сме решени да ви предоставим най-актуалната информация, достъпна за нас, за членовете на нашия екип“, се казва в съботното съобщение, подписано от Glen Chick, Units 3 и 4 изпълнителен вицепрезидент.

Онези, които са работили в тясно сътрудничество с хората, които в крайна сметка са тествани положително за вируса, са изпратени вкъщи на самокарантина, заяви говорителят на Джорджия Пауър и сами се наблюдават за симптоми: треска, кашлица и задух, според Центровете за контрол на заболяванията и превенция.

Строителството на площадките 3 и 4 продължава на фона на пандемията, заяви Джорджия Пауър, но с нови правила и протоколи за борба с разпространението на вируса.
Инструментите се дезинфекцират, графиците на почивките се коригират, кафенето на площаската е затворено, необходимите материали са предварително доставени, личните срещи се отбягват.

Източник: https://www.aikenstandard.com/

Tags: , ,

One Response to Georgia Power – 23 коронавирусни случая са потвърдени в АЕЦ „Vogtle”

  1. Красимир Христов on 17.04.2020 at 15:48

    Към 17 април:
    Положителни – 42.
    Отрицателни – 154.
    Очакващи резултати – 57.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари