ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Хасан Алам Холдинг печели договор за египетската атомна електроцентрала в Дабаа

03.03.2020

Египетският Hassan Allam Holding, който работи по проекти в областта на инженеринга, обществените поръчки и строителството, съобщи, че ще се включи в работата по АЕЦ „Дабаа“, която се изгражда в Египет.

 

 

 

Холдингът ще се съсредоточи върху проектирането и строителство на 40 сгради и конструкции в атомната електроцентрала.
„Възлагането на поръчката представлява една от първите основни дейности по мегапроекта“, се казва в съобщение на компанията.

Договорът е възложен на дъщерното дружество на компанията, Hassan Allam Construction (HAC).

През декември 2017 г. Русия и Египет подписаха споразумение за изграждането на АЕЦ „Дабаа“ в Египет на стойност 21 милиарда долара.

По силата на договора руската държавна корпорация „Росатом“ ще изгради четири енергоблока с реактори ВВЕР-1200 и ще доставя ядрено гориво през целия експлоатационен период на централата.
От компанията ще обучават служители и ще подпомагат египетските си партньори в експлоатацията и поддръжката на АЕЦ през първите 10 години от дейността на централата.

 

Подробности на: https://www.constructionweekonline.com/projects-and-tenders/263096-hassan-allam-wins-contract-for-egypts-dabaa-nuclear-power-plant

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари