ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За модернизацията на Балаковската АЕЦ, свързана с ПСЕ, ще се инвестират 76 милиарда рубли

12.02.2020

„Концерн Росенергоатом“ АД планира да инвестира около 76 милиарда рубли в Балаковската АЕЦ (БАЕЦ) което ще удължи живота на енергийните блокове, заяви министърът на промишлеността и енергетиката на региона Андрей Архипов пред журналисти във вторник.

 

 

 

„В електроенергийната сфера на Саратовската област се реализират инвестиционни проекти до 2023 г. за удължаване на живота на енергийните блокове в БАЕЦ. Общата инвестиция е 76 милиарда рубли“, каза Архипов на заседание на колегията на министерството.

За справка

Балаковската АЕЦ се намира на 10 километра от град Балаково и е клон на концерна Росенергоатом АД.
Атомната електроцентрала разполага с четири енергоблока с модернизирани реактори
ВВЭР-1000 с инсталирана електрическа мощност 1000 MW всеки.
Първи енергоблок е пуснат в експлоатация през 1985 г., втори през 1987 г., трети през 1988 г. и четвърти през 1993 година.

БАЕЦ е едно от най-големите и модерни енергийни предприятия в Русия, осигуряващо една четвърт от производството на електроенергия в Приволжския федералния окръг. Нейната електроенергия се предоставя на потребителите от региона на Приволжието, Центъра, Урал и Сибир.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/7738279

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари