ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германската RWE ще уволни 6 хиляди служители заради закриването на въглищните ТЕЦ в Германия

17.01.2020

Най-голямата компания за производство на електроенергия в Германия (RWE) обяви, че планира да уволни близо 1/3 от служителите си на фона на постепенно прекратяване на използването на лигнитни въглища в страната и затваряне на електроцентрали, работещи с въглища.

 

В изявлението на германската компания се отбелязва, че решението на германските власти да се откажат от използването на кафяви (лигнитни) въглища като източник за производство на електроенергия и затварянето на ТЕЦ ще доведе до масово уволнение на персонала на компанията.

Ръководството на RWE нарече решението за затваряне на ТЕЦ-овете на въглища в Германия „непропорционално“, което ще накара компанията да намали производството на въглищните централи много по-бързо от планираното по-рано.
Компанията обяви необходимостта от съкращаване на 3 хиляди служители в близко бъдеще и още 3 хиляди до 2030 година.

Правителството на Германия, обяви на 16 януари решение за пълно спиране на използването на лигнитни въглища на своята територия като източник на гориво за ТЕЦ до 2038 г. (http://atominfo.bg/?p=77309 ).

RWE също така заяви, че обещаните 2,6 милиарда евро държавни средства, които компанията ще получи като компенсация през следващите 15 години, няма да са достатъчни за покриване на всички разходи, като отбелязват, че текущите оценки на RWE включват финансови щети в размер на 3,5 милиарда евро.

Повече подробности на: https://www.vestifinance.ru/articles/131387

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари