ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Въглищният Brexit във Федерална република Германия отново разделя източните и западните немци

17.01.2020

Планът, договорен в Германия за отказ от електроцентралите на лигнитни въглища (кафяви въглища), заплашва да раздели отново единството на страната – на източни и западни германци.
Това мнение изрази председателят на фракцията на Лявата партия в Бундестага Дитмар Барч.

 

 

Вечерта на 16 януари, германското федерално правителство успя да се споразумее за план за изоставяне електроцентралите на лигнитни въглища.
Разговорите се проведоха с участието на канцлера Ангела Меркел и ръководителите на правителствата на щатите Саксония-Анхалт, Бранденбург, Саксония и Северен Рейн-Вестфалия. Процесът се нарича Kohleausstieg, тоест буквално „въглищен изход“.
Германия възнамерява напълно да се откаже от въглищната енергия по екологични причини. Срокът е не по-късно от 2038 година.

Трябва да се отбележи, че в момента въглищата осигурява една трета от електроенергията в Германия.
През 2019 г. германското правителство одобри обезщетение в размер на 40 милиарда евро за четирите основни въглищни региона на страната, за да смекчи структурните последици от закриването на електроцентралите, работещи с въглища.

Много важни подробности на: https://eadaily.com/ru/news/2020/01/16/levye-ugolnyy-breksit-v-frg-vnov-raskolet-vostochnyh-i-zapadnyh-nemcev

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари