ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ижорските заводи доставят оборудване за първи блок на Курската АЕЦ-2

17.01.2020

Ижорските заводи, принадлежащи към групата ОМЗ, доставиха оборудване и закладни детайли (за вграждане – б.р.) за ревизионните шахти за първия енергоблок на Курската АЕЦ-2.
Общото тегло на изпратеното оборудване е повече от 200 тона.

Съставът на оборудването и закладните части на ревизионните шахти включват люк, дистанцираща прокладка, платформа за транспортиране на блока от защитни тръби (БЗТ), устройство за транспортиране на вътрешнокорпусната шахта, направляващата на системата за контрол на БЗТ, направляващата система за центровка на БЗТ, направляваща система за центровка на вътрешнокорпусната шахта, площадка за обслужване на горния блок, опора на БЗТ, вътрешнокорпусна опорна шахта, опора на горния блок и закладни детайли.

Посочените изделия са предназначени за използване по време на транспортиране и поставяне на компонентите на реактора (горен блок, БЗТ, вътрешнокорпусната шахта) в ревизионната шахта и обратно в реактора, при планово спиране на реакторната установка (РУ) за техническо обслужване, проверка и ремонт с частично или пълно изваждане на горивото.

За справка

Курската АЕЦ-2 е в процес на изграждане за заместване на излизащите от експлоатация енергийни блокове на сегашната АЕЦ Курск.
На
АЕЦ Курск-2 предвижда осъществяването на проекта за енергоблокове от ново поколение ВВЭР-ТОИ с повишена безопасност и подобрени технически и икономически характеристики.
Пълните доставчици на ключово оборудване за Курската АЕЦ-2 са „Ижорски заводи“ и АО «АЭМ-технологии».

Източник: https://www.metalinfo.ru/ru/news/113344

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари