ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ ще продължи да информира света за дейностите в иранските ядрени съоръжения

07.01.2020

След изявлението на Техеран за оттегляне от ядреното споразумение, инспекторите на ведомството както и досега извършват мониторинг в страната.

 

Международната агенция за атомна енергия заяви в понеделник, че в съответствие с правомощията си тя ще информира страните-членки за развитието в Иран след неотдавнашното изявление на Техеран, че се оттегля от ядреното споразумение в отговор на санкциите на САЩ.

„Инспекторите на МААЕ в страната (Иран) продължават да извършват верификация и мониторинг“, се казва в съобщението на агенцията.

„МААЕ, в съответствие със своите отговорности, възнамерява своевременно да информира влизащите в състава му държави-членки за всяко развитие в тази посока“, допълва още документът.

Източник: https://www.golos-ameriki.ru/a/reuters-iran-nuclear-deal-iaea-urgent/5233758.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари