ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларус може да доставя 5-6 милиарда kWh електроенергия годишно на Украйна

21.12.2019

Беларус има възможност да доставя на Украйна 5-6 милиарда kWh електроенергия годишно, каза пред репортери генералният директор на „Белнерго“ Павел Дрозд, научи БЕЛТА.

„Предвид възможностите на нашите електропроводи, ние потенциално можем да доставим 5-6 милиарда kWh електроенергия за Украйна. Без да създаваме нови вложки“, каза Павел Дрозд.

Тази година от юли 840 милиона кВтч вече са изнесени в Украйна. Той уточни, че сега има 22 рамкови договора с търговци на Украйна, още 9 договора се подготвят за подписване в следващите дни.

„Други 36 търговци се свързаха с нас, готови да сключат договори за продажба на електрическа енергия за тази и следващата година“, добави изпълнителният директор на „Беленерго“.

Павел Дрозд обърна внимание на факта, че балансът на Украйна през следващата година предвижда вноса на 2,1 милиарда kWh, но това не означава, че Беларус ще достави целия този обем. „Всичко ще зависи от цената и себестойността, която ще предложим на украинския пазар за електроенергия“, каза той.

Като цяло износът на беларуска електроенергия до края на 2019 г. според изпълнителния директор на Belenergo ще бъде приблизително 2,35 милиарда kWh.

Източник: https://atom.belta.by/ru/news_ru/view/belarus-mozhet-postavljat-v-ukrainu-5-6-mlrd-kvtch-elektroenergii-v-god-10494/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари