ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ПАТЕЦ „Академик Ломоносов” бе свързана в паралел с енергийната система на Чукотка

20.12.2019

На 19 декември в 11,00 часа московско време плаващата атомна топлоелектроцентрала „Академик Ломоносов“ подаде първата си електроенергия в мрежата.
Изработваното електричество постъпва в Чаун-Билибинския енергиен възел в руския Чукотски окръг.

 

 

„Днес се случи историческо събитие – осъществено бе първото включване на генераторите на плаващия атомен енергоблок „Академик Ломоносов“ към мрежата.
По този начин бе направена важна крачка към развитието на Певек като нова енергийна столица на региона, опорен пункт за развитие на западна Чукотка и ключово звено на Северния морски път.
Основната задача на настоящата година е успешно изпълнена, а целта за следващата е предаването на плаващата АЕЦ в промишлена експлоатация“, заяви генералният директор на Концерн „Росенергоатом“ Андрей Петров.

За справка

След въвеждането в експлоатация на ПАТЕЦ броят на действащите атомни електроцентрали в Русия ще се увеличи от 10 на 11.
Освен това за първи път в историята на руската ядрена енергетика две действащи атомни електроцентрали (ПАТЕЦ и Билибинската АЕЦ) ще бъдат разположени на територията на един субект на Федерацията.

Още много интересни подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/12/19/100193

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари