ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европейският обеднен уран ще бъде преработен в Русия – или как един истински факт се превръща във фалшива новина

27.10.2019

В началото на третата десетдневка на октомври в Русия беше направен пореден опит за разпалване на „пожара на радиофобията“. Опита се да се използва като повод доставката на пратка с обеднен уран от германското предприятие на европейската компания URENCO в едно от предприятията на холдинга ТВЭЛ, горивния дивизион на „Росатом“, .

Авторите – изобретатели на истерията, дори не се смутиха от името на тази суровина за преработка. Ако това е обеднен уран, тогава защо трябва да се нарича „радиоактивен“?
Внушението беше направено изрично, за да се изплашат читателите от думите „уран“ и „радиоактивен“ и поради факта, че многобройните интернет ресурси ще действат на принципа „Не разсъждавайте, а разпространявайте“.

Хронология и участници на провалената „сензация“

Тази история започва, опитвайки се да превърне в истерия, с бележка в немското издание zdf.de, което публикува статия на 22 октомври под заглавието „Wieder Atommülltransporte nach Russland“, „И отново ядрените отпадъци се транспортират в Русия“.

 

 

Цялата статия обяснява същността на проблема, който всъщност се превръща във фалшива новина предназначена за болшинството от населението, което не познава в детайли нито процесите, нито понятията в ядрената сфера.
Умелата игра с тях от различни организации, обявяващи себе си за антиядрени, е детайлно обяснена в тази статия.
Ще ви преведа само подзаглавията, а тези от вас които искат да научат много интересни и важни факти по темата за центрофужното обогатяване на урана и използването на остатаналите количества UF6 след непълното извличане на U235 в предприятието на URENCO ще трябва сами да я прочетат на:  https://aftershock.news/?q=node%2F800997&full#.28f83d75147.livejournal

Росатом и РИА гасят „пожара“;
„Уточнете терминологията  и причините за 99% от споровете ще изчезнат“;
Истинската радиоактивност и измислената радиоактивност;
Светът около „Иглата“;
Флуорът в ядрената промишленост;
„Опашката“, която може да се превърне в „глава“.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари