ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Првителството иска EDF да се подготви за изграждането на 6 енергоблока с EPR за 15 години

17.10.2019

Френското правителство e поискало от енергийната компания EDF план за изграждане на 6 енергоблока с реактори EPR през следващите 15 години, съобщи вестник „Монд“.

 

 

 

Според информацията, която се базира на писмо на министрите на екологията Елизабет Борн и на финансите Бруно льо Мер до ръководството на EDF, от компанията се изисква да реализира три двойки EPR реактори на три площадки.

Този ход е част от дългосрочните планове на кабинета, предвидени за периода след като EDF приключи изграждането на реактора на АЕЦ „Фламанвил-3“ в северната част на Франция.
Проектът обаче е съпътстван от превишаване на разходите и редица технически проблеми, а резултатът е години забавяне. Очаква се АЕЦ „Фламанвил“ 3 да започне да работи през 2023 година с повече от десетилетие закъснение.
Другият EPR, който се изгражда във финландската АЕЦ „Олкилуото“, също е съпътстван от забавяне и увеличаване на разходите.

Засега единствените два EPR реактора в експлоатация са в Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Тайшан“.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-edf-nuclear-epr/france-asks-edf-to-prepare-to-build-6-epr-reactors-in-15-years-le-monde-idUSKBN1WT27T

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари