ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Хранилище за РАО Krško / Словения и Хърватия не успяха да постигнат споразумение за съвместен проект

12.10.2019

Словенско-хърватската комисия за общата за двете страни АЕЦ „Кръшко“, която се намира в Словения, не можа да намери общ език по въпроса за строителство на съвместно хранилище за радиоактивни отпадъци във Върбина, близо до Кръшко.

 

 

 

В заявление на министерство на енергетиката на Хърватия се казва, че съвместното хранилище трябва да покрива всички видове отпадъци, за да не се налага Хърватия да строи хранилище за медицински и други радиоактивни отпадъци на собствена територия.

„Понастоящем няма единно мнение за общо решение, но ние, както и преди, сме отворени за преговори с Хърватия в съответствие със споразумението между двете страни“, заяви след срещата словенският министър на инфраструктурата Аленка Братушек.

Следващото заседание на двустранната комисия ще се проведе през декември 2019 г. или януари догодина.

Източник: https://www.nucnet.org/news/slovenia-and-croatia-fail-to-reach-agreement-on-joint-project-10-5-2019

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари