ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Горивната компания ТВЭЛ и Виксуанският металургичен завод (ВМЗ) разширяват сътрудничеството за внедряване на системи за съхраняване на енергия

22.09.2019

Акумулиращото устройство с увеличен капацитет от 32 kWh е най-мощното от цялата линия от подобни устройства, произведени от НПО „Центротех“; договорът с ВМЗ е първият опит за неговото търговско реализиране.

 

 

 

Работата беше извършена като част от интегрирания проект на горивната компания ТВЭЛ и ВМЗ за въвеждане на технологии за съхранение на енергия, базирани на литиево-йонни акумулатори (ЛИА).

„За горивната компания ТВЭЛ технологиите за съхранение на енергия са приоритет за развитието на нов бизнес, като най-обещаващият пазарен сегмент са батериите за превозни средства, включително за логистична специална техника“.

„Готови сме да изпълним индивидуалните изисквания на клиентите според техническите параметри. Освен това предлагаме на пазара цялостно решение: от проучване на възможностите за проектиране и проектиране до внедряването на произведеното устройство и следпродажбено обслужване“, заяви Андрей Андрианов, вицепрезидент по бизнес развитие за общи промишлени дейности на ТВЭЛ АД.

Подробности на: http://atominfo.ru/newsz/a0192.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари