ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – Остава издаването на последната лицензия за започване строителството на АЕЦ в района на Дабаа

11.09.2019

За началото на строителството на АЕЦ в Египет, която ще се намира в района на Дабаа на Средиземно море, остава да бъде получена още една лицензия.
Това съобщи за РИА Новости официалният представител на Министерство на енергетиката и възобновяемите енергийни източници на страната Айман Хамза.

 

„Процесът на строителството, свързан с реактора, ще започне през втората половина на 2020 година. Остана да бъде получено само разрешение за строителство.
Вече са издадени лицензия за приемане на площадката, утвърден е предварителният отчет за безопасността и за въздействието върху околната среда“, заяви Хамза.

По думите му подготвителните дейности по проекта „включват изграждане на жилища и административни сгради, което отнема само две години и половина, а в началото на втората половина на 2020 г. ще започне строителството“.

Хамза потвърди, че планираните срокове се спазват. „Това означава, че изливането на бетона започва през юли догодина“, заключи Хамза

Подробности на: https://news.rambler.ru/africa/42801192-odnu-litsenziyu-ostalos-poluchit-dlya-stroitelstva-aes-v-egipte-minenergo/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари