ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Курска АЕЦ-2 – Започна бетонирането на вътрешната защитна обвивка на ядрения остров на първи енергоблок

23.08.2019

В реакторната сграда на Първи енергоблок на Курската АЕЦ 2 започна полагането на бетона в първия пояс на вътрешната защитна обвивка.

 

„Работата по бетонирането върви по график“, заяви заместник главният инженер по управление на капиталното строителство на Курската АЕЦ 2 Игор Кузменко.

Вътрешната защитна обвивка на реакторната сграда е най-важното устройство, което осигурява радиационната безопасност на АЕЦ.

Планира се полагането на 1506 куб. м самоуплътняваща се бетонна смес.

Следващият етап е монтаж на армираните блокове на вътрешната защитна обвивка на втория пояс, което е планирано за началото на септември.

На строителната площадка едновременно се извършват дейности на 16 обекта. В настоящия момент на Курската АЕЦ 2 работят 3653 строители.

Подробности на: https://www.seogan.ru/na-kurskoiy-aes-2-pristupili-k-betonirovaniyu-vnutrenneiy-zashitnoiy-obolochki-zdaniya-reaktora-pervogo-energobloka.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари