ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Две мониторингови станции съобщиха за прекъсвания в комуникациите – ОДВЗЯИ

21.08.2019

Две руски станции, включени в международната система за мониторинг на ядрени изпитания, спряха да предават данни на 10 август поради прекъсвания в комуникациите.

 

 

 

Както съобщи представителят на Организацията по Договора за всеобхватна забрана на ядрените изпитания (ОДВЗЯИ) пред ТАСС в понеделник, става дума за станциите в Дубна и Киров.

„Международната система за наблюдение получи последното съобщение от станцията в Дубна в 03:16:59 (06:16:59 по московско време) на 10 август 2019 г., от станцията в Киров в 06:19:31 (09:19:31 московско време) 10 Август 2019 г. “, каза тя, коментирайки съобщение на изпълнителния секретар на Подготвителната комисия на ОДВЗЯИ Ласин Цербо, публикувано предишния ден в профила му в „Twitter”.

На 18 август Зербо публикува съобщение, изобразяващо предполагаемата траектория на възможното разпределение на инертни газове след извънредното произшествие в Северодвинск, където на 8 август по време на изпитания стана експлозия на ракетен двигател с течно гориво.

Представителят на организацията отбеляза, че „в съответствие със стандартната процедура, ОДВЗЯИ се е свързала с операторите на станцията веднага щом са започнали проблемите“.
„Те съобщиха за прекъсвания в комуникациите. Очакваме допълнителна информация за това кога станциите и/или комуникационната система ще работят напълно“, добави той.

„Продължаваме да анализираме данни, получени от международни станции за мониторинг, което е част от тестовете и щатната работа на системата.“

Подробности на: https://tass.ru/obschestvo/6776909

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари