ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Втори китайски енергоблок с реактор EPR-1600 излезе на номинална мощност

13.08.2019

Втори енергоблок с реактор EPR на АЕЦ „Тайшан“ в китайската провинция Гуандун за първи път достигна мощност 100% от номиналната, съобщи френската „Фраматом“.

 

Очаква се АЕЦ „Тайшан 2“ да влезе в търговска експлоатация по-късно тази година.

Проектът за АЕЦ „Тайшан“, която се намира на 140 километра западно от Хонконг, е собственост на китайско-френски консорциум. През 2009 г. започна изграждането на първия енергоблок на централата, а през 2010 г. – на втория. Първи енергоблок на АЕЦ „Тайшан“ бе свързан към енергийната система на 29 юни тази година.

Енергоблокове с реактори от типа EPR са в процес на изграждане в АЕЦ „Олкилуото“ във Финландия и в АЕЦ „Фламанвил 3“ във Франция. Такъв тип реактори, които са разработка на „Фраматом“, се изграждат още в британската АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“.

Източник: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Second-Chinese-EPR-reaches-full-capacity

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари