ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


При взрива на полигона в РФ загинаха изпитатели от “Росатом” – подробности

12.08.2019

Животът на пострадалите при взрива в Архангелска област е извън опасност, съобщи директорът на Руския федерален ядрен център

Служителите на държавната корпорация „Росатом“, които загинаха близо до руския град Северодвинск в Архангелска област в резултат на експлозия, бяха и изпитатели, които също работеха в Руския федерален ядрен център – Всерусийски научно-исследователски институтн по експериментална физика (РФЯЦ-ВНИИЭФ).

Поради взрива в Архангелска област са загинали Алексей Вьюшин, Владислав Яновский, Вячеслав Липшев, Евгений Коратаев и Сергей Пичугин, заяви директорът на института Валентин Костюков в ефира на Канал-16.

Според думите му служителите на „Росатом“, пострадали при експлозията на полигона, са получили травми от средна тежест“…. по същество това са счупвания ..на част от тях са направени операции, животът им е извън опасност“, каза директорът.

Костюков добави, че „Росатом” е подал документи в администрацията на президента Владимир Путин за награждаване на загиналите.

„Изпитателите, свързани с този вид дейност, разбира се, са национални герои, и ние безусловно винаги сме ги считали за елита на Руския федерален ядрен център.
Защото именно изпитателите са тези, през ръцете на които минават всички идеи. Всички изделия те ги изпитват понякога в най-невероятни условия” – заключи той.

Източник: https://glavred.info/world/10094168-pri-vzryve-na-poligone-v-rf-pogibli-ispytateli-rosatoma-nazvany-imena.html

Подробности за трудовите биографии на загиналите: http://forum.atominfo.ru/index.php?s=&showtopic=1345&view=findpost&p=106891

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари