ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия е намалила емисиите на въглероден двуокис с 20%

11.08.2019

Индийският министър на енергетиката Радж Кумар Сингх каза на обществеността, че страната е постигнала 20% намаление на емисиите на въглероден диоксид.
Заслужава да се отбележи, че съгласно Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата страната се ангажира да намали емисиите с 33% до 2030 г.

 

Според него намаляването на нивото е било повлияно предимно от правителствените програми за енергоспестяване, както и от проектите за подобряване на ефективността на различните предприятия.

Според индийската информационна агенция Jagran, в навечерието на изявлението си, Радж Кумар Сингх разкри така наречения строителен кодекс за енергоспестяване. Целта му е да повиши енергийната ефективност при проектирането и изграждането на жилищни сгради. „Благодарение на кодекса до 2030 г. ще спестим електроенергия, която се равнява на емисии от 125 милиона тона въглероден диоксид. По този начин ще постигнем целта за намаляване емисиите на CO2 с 33%.
Ние се намираме на верен път”, подчерта министърът на енергетиката.

Подробности на: https://regnum.ru/news/society/2686556.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари