ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южнокорейската Doosan и американската NuScale Power ще разработват съвместно ММР

27.07.2019

Южнокорейската Doosan Heavy Industries & Construction (DHIC) подписа споразумение за бизнес сътрудничество с американската компания NuScale Power, която разработва малки модулни реактори.

 

 

Doosan, заедно с други инвеститори, ще участва във финансирането на проекти на NuScale, ще произвежда и доставя ключови компоненти за изграждането на първата АЕЦ, базирана на реактора на Nuscale.

Първият клиент на NuScale предвижда централа с 12 модула малки реактори в щата Айдахо. Планира се строителството й да започне през 2023 г., а през 2026 година да заработи първият модул.
Моделът за малък модулен реактор на NuScale се базира на проекти от 200 мегавата топлинна или 60 мегавата електрическа мощност. Въз основа на технологията на реактора с вода под налягане, той може да се използва в електроцентрали с до 12 отделни модула.

Проектът преминава процес на сертифициране на дизайна от Комисията по ядрено регулиране на САЩ.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Doosan,-NuScale-sign-agreements-for-SMR-cooperatio

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари