ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕС публикува база данни за потреблението на енергия и емисиите на CO2 за 16 години

24.07.2019

Тя е предназначена както за отговорните за разработването на енергийни политики, така и за изследователите.

 

 

Съвместният изследователски център на Европейската комисия публикува разширена версия на онлайн базата данни за използването на енергия и емисиите на CO2 в повече от 40 страни от 2000-2016 г., сесъобщава на уебсайта EU Science Hub.

Представената информация обхваща 28 държави от Европейския съюз и 15 други големи икономики по света, включително САЩ, Япония, Китай, Бразилия и Индия, предоставяйки данни за текущите тенденции в потреблението на енергия както на глобално, така и на регионално равнище.
Създадените отчети се генерират въз основа на принципа на местоживеене, като се обобщава информация в зависимост от държавата на прекия потребител на енергия или емитер на емисиите на CO2.

Базата данни е предназначена както за политиците в енергийния сектор, така и за изследователите, занимаващи се с въпросите за глобалното затопляне, енергийната ефективност и регулиране нивото на емисиите на въглероден двуокис.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/6694273

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари