ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF няма да съобщава за сегашните разходи на АЕЦ „Flamanville 3” и сроковете за нейното завършване

23.07.2019

Френската енергийна компания EDF се нуждае от няколко месеца, за да анализира и да коригира дефектните заварки на изграждащия се Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“.

 

 

След това ще бъдат обявени разходите и евентуалната дата на стартиране на реактора, стана ясно от думите на Ксавие Урса, отговарящ за новите ядрени проекти на компанията.

Пред парламентарната комисия той обяви, че EDF ще работи в тясно сътрудничество с френския ядрен регулатор Autorité de Sûrete Nucléaire (ASN) относно предложените решения. „Поне за няколко месеца спираме да говорим за бюджет и дата на пускане на АЕЦ „Фламанвил“ 3, за да се съсредоточим върху пълната картина на ситуацията с ASN“, каза Урса.
По време на изграждането на енергоблока, компанията се сблъска с поредно увеличаване на разходите и изоставане от графика с три години, след като регулаторът предписа да бъдат проведени ремонтни дейности.
По думите на Урса, EDF е подала заявление за удължаване на срока на разрешителното за изграждане на реактора, тъй като сегашното изтича през април 2020 г.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/france-nuclearpower-edf/edf-will-not-communicate-flamanville-3-reactor-cost-and-timeline-for-now-nuclear-chief-idUSP6N1W300B

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари