ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Хмелницката АЕЦ минимизира погрешните действия на персонала чрез коучинг

08.07.2019

На Хмелницката АЕЦ  се проведе обучителен семинар на тема “Наблюдение и коучинг по време на обходите на работните места от ръководителите на АЕЦ”. Събитието се организира от регионалния център на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO).
В семинара присъстваха представители на Енергоатом, АЕЦ на Украйна, Беларус, Армения, България.

Международният семинар се проведе с цел внедряване на съвременни световни технологии в областта на обучението и предотвратяване на грешки на персонала при експлоатацията и ремонта.

По време на семинара бяха разгледани следните теми: “Надзор на изпълнението на работата”, “Коучинг ориентиран към изпълнителя”, “Прилагане на коучинг за подобряване на производствените показатели”. Разгледани са също и основните разпоредби на програмата на централата за наблюдения по време на обходите на работните места от ръководителите с използване на коучинга.

В рамките на семинара бяха проведени теоретични обучения с елементи на бизнес игри, с използване на видеосюжети.
По време на практическото обучение, което беше подготвено от персонала на учебния център на Хмелницката АЕЦ, всеки от участниците се опита да се изяви като изпълнител на работата, ръководител на работата с въвеждане на коучинг от първо и второ ниво.
Това означава, че всеки от участниците в този обучителен семинар премина теоретично обучение и практически упражнения.

Според ръководителя на програмата за обучение и развитие на регионалния център на WANO Андрей Лукяненко, този семинар демонстрира желанието на Хмелницката АЕЦ да подобри методите си на работа. „Наблюдението и коучингът са нова тенденция в ядрената енергетика. Това не са наставления. Коучингът е мотивация на работниците да вземат правилни самостоятелни решения ”, отбеляза експертът.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-188074?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , ,

2 Responses to Хмелницката АЕЦ минимизира погрешните действия на персонала чрез коучинг

  1. тълкове речник on 08.07.2019 at 6:45

    Какво означава „коучинг“?

  2. Красимир Христов on 08.07.2019 at 15:20

    Coaching – предоставяне на допълнително обучение. Обикновено се прави паралелно с изпълнение на производствените задачи, което го отличава от обучението с отделяне от производството. Подходящи близки термини са наставничество и обучение в работни условия, но не са взаимозаменяеми. Коучингът се провежда от вожд, а обектът на въздействието е индианец.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари