ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Козлодуй отбелязва Международния Ден на река Дунав

29.06.2019

В два дни – 28 и 29 юни, Козлодуй се вписва активно в международната инициатива, насърчаваща живеещите в Дунавския басейн да бъдат отговорни в опазването на реката и притоците й.

 

 

 

Близо 100 души – представители на Басейнова дирекция „Дунавски район“, Община Козлодуй, АЕЦ „Козлодуй“ и Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“, а също и деца от лятното училище на школа „Галекса“, се събраха в петъчния ден на брега на Дунав в Ботев парк.
Те се включиха в кампанията „Да изчистим Дунав заедно“ на фондация „Океани без отпадъци“ (Waste Free Oceans), която се провежда за втора година в България.
Бернард Меркс – един от основателите на „Океани без отпадъци“, поздрави участниците и даде старт на почистването на речната ивица.

Инж. Петър Димитров, директор на БДДР, посочи че именно чрез общи усилия може да се постигне опазване на Дунав и реките ни.

 

 

 

В съпътстващата програма на събитието Община Козлодуй организира пункт за наблюдение на птици за всички, които проявиха интерес за обогатяване на познанията си за птичия свят по Дунав.

 

Всеки участник в акцията получи от БДДР грамота „Приятел на Дунав“ с обещание за нова среща през 2020 г.

Събитията, посветени на голямата река в Козлодуй, продължават на 29 юни, с целодневен фестивал на рибата.

Източник: МОСВ – Басейнова дирекция „Дунавски район” (БДДР)

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари