ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – Flamanville-3 – Регулаторът поиска да се коригират осем заваръчни шева в труднодостъпно място

28.06.2019

Регулаторът на Франция Autorité de Sûreté Nucléaire (ASN) нареди да се коригират преди пуска на енергоблока осем заваръчни шева на паропроводите, преминаващи през двойната защитна обвивка на строящия се блок №3 на АЕЦ Flamanville“ с реактор EPR, съобщава „World Nuclear News”.

Експлоатиращата организация, компанията EDF, ще прецени колко ще се променят датите за пускане на енергоблока и как ще се променят разходите в резултат на това решение от страна на регулаторните органи.

 

Претенциите за качеството на заваръчните шевове на втори контур бяха обявени за първи път през март 2018 година.

По това време се смяташе, че проблемът няма повлияе на срока на пуска на енергоблока. Въпреки това на 19 юни 2019 г. регулаторът издаде предписание да се коригират осемте шева преди пуска.

Основната трудност се състои в това, че тези шевове са разположени на недостъпно място, а именно между двете защитни черупки на реакторната сграда.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Weld-repairs-to-delay-Flamanville-EPR-start-up

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари