ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената промишленост призова за работа в екип за постигане на целите на ЕС в областта на климата

28.06.2019

Представители на ядрената индустрия застанаха зад манифест, очертаващ необходимите стъпки за постигане на декарбонизирана Европа до 2050 година.
Целта може да бъде постигната само ако Европейският съюз работи в партньорство с тях.

 

 

 

Манифестът бе огласен на конференцията „Ядрената енергия в променящия се свят“ в Букурещ, Румъния, организирана от Асоциацията на ядрената индустрия в Европа – Форатом.

Целта на събитието бе да се обсъдят предизвикателствата пред енергийния сектор на ЕС, ролята на дългосрочната експлоатация на АЕЦ и достъпът на индустрията до квалифицирани кадри. „За осъществяване на амбициите на ЕС за декарбонизиране на икономиката се изискват значителни инвестиции в нисковъглеродните технологии“, се казва в документа.

„Това означава инвестиране в дългосрочната работа на съществуващите АЕЦ и изграждането на значителни нови мощности (около 100 GW нови ядрени мощности).
Всичко това е постижимо ако европейските институции, страните членки и европейската ядрена индустрия работят заедно в партньорство“.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-industry-calls-for-teamwork-in-meeting-EU

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари